Terug

Volg Hart van Nederland

CBR-kandidaat tijdens theorie-examen gepakt met ultieme spiekgadget

CBR-kandidaat tijdens theorie-examen gepakt met ultieme spiekgadget

nieuws

28 dec 2022, 22:16

Het was een bizarre dag voor het CBR-personeel in Arnhem, toen ze een fraudeur op heterdaad betrapten tijdens een theorie-examen. De verdachte had geprobeerd om de examenstress te omzeilen door de vragen op afstand te laten beantwoorden door een ander, met behulp van een speciaal uitgerust cameravest.

Het cameravest was gemaakt door een cameraatje met tape en kabeltjes te bevestigen aan een shirt. Terwijl de verdachte zich achter het examenscherm bevond, keek een ander persoon live mee en gaf de juiste antwoorden door.

Gelukkig werd de fraude op tijd opgespoord door de CBR medewerker, die direct tot actie overging. De verdachte werd op heterdaad aangehouden en het examen werd vanzelfsprekend ongeldig verklaard.

Bezorgd

Op sociale media wordt met humor en bezorgdheid gereageerd op de berichtgeving van de politie hierover. Gebruiker Ernst1993 merkt op dat de verdachte wel goed nagedacht heeft, terwijl Marsmitm stelt dat de verdachte nu nog meer gestrest zal zijn. Anderen zijn negatiever, zo heeft Ikzeihetoch2019 het idee dat de verdachte naar het strafkamp zou moeten, terwijl gebruiker Erikv_36 wijst op het gevaar van mensen die frauderen bij het behalen van het rijbewijs en op de weg terechtkomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.