Terug

Volg Hart van Nederland

Van bokshandschoen naar schaakbord, Maarten doet aan schaakboksen (en is nog goed ook)

nieuws

16 jan 2023, 20:10

Drie minuten schaken, drie minuten boksen en dan weer drie minuten schaken. Maarten Kamerling doet niets anders. Hij is de enige schaakbokser op niveau in Nederland. En waar ze bij het Tata Steel schaaktoernooi bij Wijk aan Zee momenteel in opperste concentratie schaakmat proberen te spelen, is Maarten fanatiek aan het trainen voor zijn komende internationale wedstrijden.

Onlangs was hij nog scheidsrechter bij een groot schaakbokstoernooi in Los Angeles, waar een aantal bekende youtubers en influencers aan meededen. "Schaken en boksen, het gaat om de ultieme krachtmeting. Mentaal en fysiek", zegt Maarten. "Je gaat door tot schaakmat of knockout. Het is de ultieme manier van aanstaan."

In deze video vertelt Maarten wat er zo leuk is aan schaakboksen, en laat hij ook even een demonstratie zien:

Van bokshandschoen naar schaakbord: Maarten doet aan schaakboksen
1:25
Van bokshandschoen naar schaakbord: Maarten doet aan schaakboksen

Maarten speelt overal ter wereld wedstrijden en traint momenteel voor twee internationale wedstrijden. In Nederland is hij de enige schaakbokser op dit niveau.

En hoe hij dan traint? Eerst even sparren of intensief opdrukken, en dan weer een paar minuten schaken.

Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.