Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren vergapen zich aan schaars geklede boerinnen tijdens Miss Boerin-verkiezing

nieuws

29 okt 2022, 21:21

Vrouwen, bier, trekkers, herrie en nog meer bier. Het piepkleine Brabantse dorpje Loosbroek staat dit weekend in het teken van het Høken & Hakselen festival. Een festival voor en door boeren dat ook wel 'Europa's grootste maïsfeest' wordt genoemd. Naast talloze optredens was vooral de Miss Boerin-verkiezing de grote publiekstrekker.

Maar liefst zeventien boerinnen strijden dit jaar om die felbegeerde titel. De schaars geklede deelneemsters bezorgen de boeren op de voorste rij in het publiek een blos op de wangen bij het betreden van het podium. "Wat wil je nog meer? Bier, muziek, boerinnen op een podium, halfnaakt. Helemaal fantastisch", zegt een van hen tegen Hart van Nederland.

'Ik vind het mooi!'

In hun poging de harten van de aanwezige boeren te stelen, gooien de boerinnen de nieuwste uitgave van de welbekende boerinnenkalender het publiek in. "Mooie kalender", zegt een van de gelukkige boeren die de kalender heeft gevangen. Hij bladert naar de maand oktober, waarop een boerin in niets verhullende lingerie te zien is. "Hier, dit is mijn favoriet", zegt hij. "Mijn vriendin zal het minder vinden, maar ik vind het mooi!"

Julia Broeks is één van de kanshebbers voor de titel 'Miss Boerin 2022'. Met weinig om het lijf op een podium staan ten overstaande van duizenden boeren vindt ze "wel een dingetje". "Maar ik ga er gewoon voor", zegt ze zelfverzekerd. "Het was mijn droom om hier in te staan." Ook haar rivale Chantal Huberts vindt het spannend. "Dat is wel een beetje heftig hè. Dat is wel anders dan als je aan het melken bent."

Grootste editie

Het Høken & Hakselen festival wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden, en met twintig podiumacts en ruim tienduizend bezoekers is het de grootste editie tot nu toe. En dat terwijl het festival ooit begon als een bescheiden borrel. "Het is bedacht als feestje voor mensen van 't land uit de buurt. Eerst het maïs van het land halen, daarna een biertje pakken. Het werd steeds groter", legt organisator Jeen Smits uit aan Hart van Nederland. "Ons motto is: hard werken, hard feesten. Iedereen die zichzelf hierin thuis vindt, mag komen".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.