Terug

Volg Hart van Nederland

Treinreizigers vast in stilstaande trein bij Moordrecht: bijna duizend mensen zitten uren in het donker

112

12 jan 2023, 22:52

Een trein tussen Den Haag en Enschede is donderdagavond op het spoor stil komen te staan. De intercity, waar bijna duizend reizigers in zitten, is ter hoogte van Moordrecht gestrand. Reizigers zitten al uren vast. Er zou sprake zijn van een lekkage in het luchtdruksysteem.

Rond 18.30 uur ging het ter hoogte van Moordrecht langs de A20 mis en strandde de trein door een technisch mankement. In meerdere video's op Twitter klaagden inzittenden van de trein onder meer over een gebrek aan verlichting, drinken en eten. Een van de passagiers is Paula Zimmerman. "We zijn om 17.55 uur in Den Haag Centraal opgestapt. Ik ben onderweg naar Breukelen, bij Moordrecht stopte de trein plots", vertelt ze aan Hart van Nederland.

Rond 22.00 uur is de evacuatie van de eerste reizigers begonnen. De trein rijdt dus niet verder, maar passagiers worden eruit gehaald en opgevangen. "Rond 22.00 uur zijn we via een trapje naar een andere trein gegaan," vertelt Paula. "We hebben ongeveer vier uur in de andere trein gezeten. Op een gegeven moment werd het donker. Dat heeft 2,5 uur geduurd."

Sfeer in trein sloeg om

Hoewel de sfeer in de trein eerst gemoedelijk was, werd het na een paar uur wel anders. "We dachten dat het een uurtje zou duren, maar het werd langer en langer. De informatievoorziening stopte ook. Eerst was er een machinist die af en toe omriep, maar vanaf 19.30 uur stopte dat. Toen wisten we niet wat er zou gaan gebeuren."

"Op een gegeven moment kregen mensen honger en dorst. Ze gingen een beetje morren. De wc was ook vol, dus je kon niet meer naar de wc", vertelt Paula. "Sommige mensen staan inmiddels al vijf uur, omdat alle stoelen in de trein bezet waren. Zij vonden het ook minder leuk."

'Extreem vervelend'

Een woordvoerder van NS spreekt van "uitzonderlijke omstandigheden" die "extreem vervelend" zijn. De trein kwam door een technisch defect stil te staan op een zogeheten 'fly-over', een kruising van sporen. Volgens de woordvoerder was het hierdoor lastig om de reizigers te evacueren. "In eerste instantie is geprobeerd de trein weg te slepen, maar door een ander technisch mankement kon dit niet." Het zoeken naar alternatieven nam veel tijd in beslag, aldus de woordvoerder.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.