Terug

Volg Hart van Nederland

Organisatie genadeloos voor afsnijders 4Daagse: 23 lopers gediskwalificeerd

Organisatie genadeloos voor afsnijders 4Daagse: 23 lopers gediskwalificeerd

nieuws

21 juli 2022, 19:25

23 lopers van de 4Daagse kunnen hun felbegeerde speldje dit jaar wel vergeten. Het bestuur van het wandelevenement heeft op de eerste twee marsdagen in totaal 23 mensen gediskwalificeerd. Het ging vooral om lopers die een stukje van het door hen af te leggen parcours onderweg afsneden. Ook lieten enkele wandelaars zich een stukje vervoeren, aldus Vierdaagsebestuurslid Pim Miltenburg donderdag. Er zijn nog geen militairen betrapt die niet de vereiste tien kilo bepakking bij zich hadden.

Op de tweede wandeldag door de regio rond Groesbeek zijn 1530 wandelaars uitgevallen. In totaal hebben 35.465 lopers de finish in Nijmegen gehaald. Vrijdag beginnen zij aan de laatste wandeldag richting het Brabantse Cuijk, met aan het eind de feestelijke intocht over de Sint Annastraat in Nijmegen. De weerdienst van de Vierdaagse voorspelt een "perfecte wandeldag", zonder regen en met een zonnetje, maar niet heel warm.

Zwartlopers

Het Vierdaagsebestuur ziet dat nogal wat mensen clandestien een dagje meelopen met wandelaars. "We kunnen niks aan deze zwartlopers doen", aldus Miltenburg. "Iedereen mag op de openbare weg lopen. Maar het overgrote deel van de wandelaars heeft een polsbandje en is dus keurig ingeschreven."

Onderstaande reportage werd eerder uitgezonden door Hart van Nederland

Droom van Erica komt uit: ze loopt de Nijmeegse 4Daagse als militair
1:54
Droom van Erica komt uit: ze loopt de Nijmeegse 4Daagse als militair

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.