Terug

Volg Hart van Nederland

Ophef om video van hardhandige arrestatie 17-jarig meisje

Ophef om video van hardhandige arrestatie 17-jarig meisje

112

13 juni 2019, 17:04

Er is op social media veel ophef ontstaan door een video van een arrestatie van een 17-jarig meisje in Kaatsheuvel. Op de beelden is te zien hoe een agent het meisje slaat met een wapenstok. Volgens de politie was de agent bij de aanhouding genoodzaakt geweld te gebruiken. De aanhouding van de 17-jarige verdachte en haar 47-jarige filmer, beide woonachtig in Sprang-Capelle, gebeurde op donderdagochtend 16 mei. Alleen nu pas circuleert het filmpje op internet. "De agent zette de auto met het duo erin aan de kant nadat hij geconstateerd had dat allebei de inzittenden geen autogordel droegen. De 17-jarige bijrijdster begon hierop direct de diender uit te schelden", zegt de politie in een reactie op de beelden. "Daarop besloot hij haar aan te houden voor belediging. De bestuurster van het voertuig begon zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien en ze probeerde de verdachte te ontzetten. Ook zij beledigde daarbij de diender. Ondertussen verzette de 17-jarige verdachte zich ook hevig. De agent was daardoor genoodzaakt zijn wapenstok te gebruiken."

Omstanders

Twee omstanders hebben uiteindelijk de agent geholpen bij de aanhoudingen. De vrouwen zijn aangehouden voor belediging, weerspannigheid en belemmeren van een aanhouding. Na verhoor zijn ze allebei met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.