Terug

Volg Hart van Nederland

Ook storing bij Rabobank en overheid, deels door Microsoft-problemen

Ook storing bij Rabobank en overheid, deels door Microsoft-problemen

nieuws

25 jan 2023, 11:58

De Rabobank en de overheid hebben ook last van de problemen bij Microsoft. Bij Rabobank kunnen klanten niet inloggen op de mobiele app en geen betalingen doen. In de Tweede Kamer zijn sommige debatten en commissievergaderingen lastiger te volgen via livestream.

Bij enkele gemeenten kunnen mensen geen afspraken maken of paspoorten aanvragen, of is het moeilijk om contact te krijgen met iemand bij de gemeente. Dat geldt onder meer voor Leeuwarden, Waalwijk, Best, Ameland, Hattem, Heerde, Oldebroek, Maassluis en Maasdriel. Ook het storingsnummer van drinkwaterbedrijf Vitens is moeilijk bereikbaar.

Geen betalingen

De Rabobank werkt volgens een woordvoerder hard aan een oplossing. Daarbij is de bank waarschijnlijk afhankelijk van Microsoft, want een deel van de diensten van de bank draait op programma's van dat bedrijf. Op Twitter melden klanten dat betalingen van hun rekening via betaalverzoeken of met een creditcard van de Rabobank niet werken. Woensdagochtend zijn meerdere diensten van de internetgigant getroffen, waaronder e-mailplatform Outlook, vergaderdienst Teams, gameservice Xbox Live en cloudplatform Azure. Volgens Microsoft ging het mis bij een verandering aan de eigen systemen. "We hebben de verandering teruggedraaid en houden de dienst in de gaten terwijl die herstelt. Sommige klanten melden ook dat hun diensten het weer doen", laat het bedrijf weten.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.