Terug

Volg Hart van Nederland

Storing bij diensten van Microsoft: Office 365, Teams en Xbox verholpen

Storing bij diensten van Microsoft: Office 365, Teams en Xbox verholpen

nieuws

25 jan 2023, 09:57

Microsoft heeft woensdag urenlang te kampen gehad met een wereldwijde storing. Daardoor werkten sommige diensten van de internetgigant niet of slecht, zoals Outlook en Teams. Gebruikers konden daardoor niet mailen of online vergaderen. Moederbedrijf Microsoft laat rond 14.30 uur weten dat de storing is verholpen.

De uitval trof ook gebruikers in Nederland. Zo waren onder andere debatten en commissievergaderingen van de Tweede Kamer moeilijker te volgen via livestreams. "Het kan zijn dat de verbinding wegvalt", liet de Kamer weten. Bij enkele gemeenten konden mensen geen afspraken maken of paspoorten aanvragen, of was het moeilijk om contact te krijgen met iemand bij de gemeente. Dat gold onder meer voor Leeuwarden, Waalwijk, Best, Ameland, Hattem, Heerde, Oldebroek, Maassluis en Maasdriel. Ook het storingsnummer van drinkwaterbedrijf Vitens was moeilijk bereikbaar.

Storing door aanpassing aan systemen

Andere diensten zoals GitHub, Xbox en Azure werkten ook niet. Het is nog niet bekend hoe veel mensen zijn getroffen door de storing. Op de website allestoringen.nl was een flinke piek in het aantal meldingen te zien. Woensdagochtend waren er rond 09.00 uur ruim 6000 van binnengekomen.

Volgens het bedrijf is een verandering aan de eigen systemen misgegaan. "We hebben de verandering teruggedraaid", liet Microsoft weten. Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.