Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden mensen op de been in Veen: auto en paardentrailer gaan in vlammen op

112

27 dec 2020, 08:27

Het is zaterdagavond voor de derde dag op rij onrustig geweest in het Brabantse Veen. Op de inmiddels beruchte kruising in het dorp ging opnieuw een auto inclusief trailer in vlammen op en ook werd er weer vuurwerk afgestoken. Volgens een correspondent ter plaatse kwamen er een paar honderd mensen op het vuur af. "De paardentrailer en auto waren volgestapeld met banden en andere rotzooi. Het vuur was enorm," laat een correspondent weten. Terwijl de brandweer aan het blussen was, zorgde een groep jongeren ervoor dat zij hun werk konden doen. Een dag eerder werden de hulpverleners nog gehinderd in hun werk en bekogeld met vuurwerk. Daardoor vertrokken zij tijdelijk van het kruispunt waar de onrust was en keerden zij later pas terug.

Branden in Veen

Het Brabantse plaatsje staat erom bekend dat er rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken, waarbij het in het verleden wel eens uitliep op rellen. "Onvoorstelbaar asociaal en onacceptabel gedrag van een deel van de bewoners van Veen afgelopen dagen. Maatschappelijk ontwrichtend", reageerde politievakbond ACP. "Het dieptepunt is bereikt" wanneer hulpverleners belaagd worden in de uitoefening van hun werk, zei burgemeester Egbert Lichtenberg van de Brabantse gemeente Land van Altena zaterdag. In de nacht van donderdag op vrijdag brandden in Veen al vier auto's uit. Het ging toen volgens de brandweer om kleine, afzonderlijke autobranden. Eerder werden ook stapels autobanden in brand gestoken. ANP/Redactie Beeld: Reality Photo

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.