Terug

Volg Hart van Nederland

Onderzoek gestart naar de gevolgen van faillissement bij commerciële huisartsenketen

nieuws

16 apr 2024, 21:56

Het ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek gestart naar het faillissement van een onderdeel van de commerciële huisartsenketen Co-med. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat de gevolgen van het faillissement in kaart brengen, waaronder die voor de continuïteit van zorg voor de patiënten.

Aan de hand daarvan bekijkt het ministerie van Volksgezondheid of vervolgstappen moeten worden genomen, zegt een woordvoerder van het ministerie.

"Het belangrijkste op dit moment is dat de continuïteit van zorg gewaarborgd blijft en dat alle patiënten gewoon terechtkunnen bij hun huisarts, ook telefonisch", zegt de woordvoerder van VWS. Het ministerie kijkt hierbij nadrukkelijk naar de zorgverzekeraar en Co-Med.

Anita zit zonder huisarts, maar heeft medicijnen nodig
1:45
Anita zit zonder huisarts, maar heeft medicijnen nodig

Failliet verklaard

Een onderdeel van Co-Med, PCC Tele-Services Amsterdam BV, is dinsdagochtend failliet verklaard. Zorgpersoneel dat hier werkte en een detacheringsbureau waren naar de rechter gestapt omdat zij al maanden geen geld kregen voor hun werk en geleverde diensten.

Co-Med heeft diverse praktijken door het hele land heen. De huisartsenketen is sinds vorig jaar verschillende keren in opspraak gekomen. Patiënten klaagden onder andere over de slechte bereikbaarheid.

De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over zowel de werkwijze van de commerciële huisartsenketens als over het feit dat dergelijke ketens in Nederland actief zijn.

Is jouw huisarts aangesloten bij Co-Med en maak jij je zorgen over het wegvallen van je huisarts en de zorg in je buurt? Stuur dan een mailtje naar hart@talpanetwork.com met daarin je verhaal en je contactgegevens.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.