Terug

Volg Hart van Nederland

ANWB waarschuwt voor drukte op de weg in aanloop naar kerstdiner

ANWB waarschuwt voor drukte op de weg in aanloop naar kerstdiner

nieuws

25 dec 2022, 16:03

Het was zondagmiddag wat drukker op de weg dan anders vanwege kerstbezoeken. Volgens de ANWB nam de drukte rond 13.30 uur toe, met een piek tussen 14.00 uur en 15.00 uur. Om 15.30 uur begon het verkeer alweer af te nemen, aldus een woordvoerder.

"De intensiteit van het verkeer was hoog", zegt de woordvoerder. "Dat merkte je op doorgaande routes, bijvoorbeeld de A2 van Utrecht naar het zuiden van Nederland." Ook was het druk op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn. Volgens de woordvoerder was de drukte niet anders dan andere jaren. "Iedereen wil natuurlijk op tijd aan de borrel zitten bij familie."

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om hun snelheid aan te passen vanwege de regen en waarschuwt voor aquaplaning. Dat vindt meestal plaats wanneer er lange tijd (veel) heeft geregend en er daardoor plassen op de weg liggen. De kans op gladheid is dan groot.

ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.