Terug

Volg Hart van Nederland

OMT komt met nieuw advies: toch ook kinderen onder de 12 jaar testen op coronavirus

OMT komt met nieuw advies: toch ook kinderen onder de 12 jaar testen op coronavirus

Milieu en Gezondheid

31 dec 2020, 16:37

Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de aanpak van de coronacrisis, vindt dat ook kinderen onder de twaalf getest moeten worden bij klachten. Daarmee wijkt het advies af van hun eerdere standpunt. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog. Het OMT komt met dat advies, nadat bleek dat de zogeheten 'Britse variant' van het coronavirus, die besmettelijker is dan eerdere varianten, rondgaat onder basisschoolkinderen. Eerdere varianten van het virus leken zich minder te verspreiden op basisscholen.

Binnenkort meer bekend

Het kabinet maakt volgende week meer bekend over de maatregel, laat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap weten. Woensdag zei coronaminister Hugo de Jonge al het advies van het OMT hierover te zullen overnemen. Nu is het zo dat kinderen tot en met zes jaar zich niet hoeven te laten testen bij klachten. Oudere kinderen tot en met twaalf jaar hoeven zich alleen te laten testen bij koorts en benauwdheid. Donderdag werd ook bekend gemaakt dat basisscholen en kinderopvanglocaties niet eerder opengaan. De deuren gaan niet open voor 18 januari. Lees ook: Basisscholen en kinderopvang gaan niet open voor 18 januari

Hart van Nederland is nu ook elke ochtend op tv! Van 6.30 tot 10.00 uur praten we je op SBS6 bij over het laatste nieuws uit Nederland en krijg je het laatste Shownieuws. In het weekend zijn we er van 7.00 tot 10.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.