Terug

Volg Hart van Nederland

OM eist 10 jaar cel en tbs tegen Joël S. na moord Amerikaanse Sarah Papenheim

112

27 nov 2019, 15:43

Het Openbaar Ministerie eist 10 jaar cel en tbs tegen Joël S. die op 12 december vorig jaar de Amerikaanse studente Sarah Papenheim om het leven bracht. De zaak tegen de verdachte diende woensdag voor de rechtbank in Rotterdam. De 24-jarige verdachte heeft eerder al bekend dat hij zijn huisgenote heeft neergestoken op haar kamer in een studentencomplex in Rotterdam-Kralingen. Lees ook: Waarom moest Amerikaanse studente Sarah Papenheim dood?

Moeder Joël waarschuwde politie

De psychologiestudente werd gevonden met tientallen steek- en snijwonden en overleed vlak daarna. Ze werd gevonden nadat de moeder van S. de politie had gewaarschuwd. Zij was door haar zoon gebeld. Hij werd kort daarna aangehouden op het treinstation in Eindhoven, waar hij vandaan komt. Volgens psychiaters en psychologen lijdt S. aan een autistische, depressieve en een psychotische stoornis. Het is aannemelijk dat deze "ernstige en complexe" problematiek van invloed is op zijn gedrag en dat hij daarom soms geen grip heeft op de realiteit, stellen een psychiater en psycholoog. Ze stellen dat hij verminderd of in het geheel niet toerekeningsvatbaar is. Lees ook: Joël S. bekent Amerikaanse studente Sarah te hebben doodgestoken

Vader wilde dat Sarah wegging

S. was aanwezig bij zijn rechtszaak. Verder kwam ook de moeder van Papenheim over uit de VS, zoals ze ook deed voor de korte inleidende zittingen. Na de eerdere zelfmoord van haar zoon stond Sarah centraal in haar leven. De vader van de vermoorde Amerikaanse studente Sarah Papenheim kon haar niet ervan overtuigen weg te gaan bij haar 'roommate' Joël S. Zij had hem verteld van de problemen van S., maar ze was er zeker van dat ze hem kon helpen. Ze was naar Rotterdam gekomen voor een studie psychologie. Na de zelfmoord van haar broer enkele jaren eerder, wilde ze mensen met mentale stoornissen gaan helpen. Sarah had hem geantwoord dat ze ervan overtuigd was dat hij haar geen kwaad zou doen. De Zorgconsul in Rotterdam heeft onderzoek gedaan naar het optreden van hulpverleners van het wijkteam en het meldpunt verwarde personen. Die kregen meldingen, onder andere van Papenheim, over het afwijkende gedrag van S. en doodsbedreigingen. Het rapport komt vrijdag uit. De verdachte wordt omschreven als een zeer intelligente man die zich volledig wijdde aan muziek. Hij speelde uitzonderlijk goed contrabas en oefende bijna obsessief, dagelijks zo'n acht tot dertien uur lang.

Justitie gaat er vanuit dat Joël de confrontatie bewust is aangegaan. Hij heeft haar aangevallen toen ze uit haar kamer kwam. Anders zijn bv bloedsporen in de gang niet te verklaren. Conclusie: vol opzet, het slachtoffer moest dood. #Papenheim #hvnl

— ?????? ?????? (@EstherHVNL) November 27, 2019

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.