Terug

Volg Hart van Nederland

We doen het goed in Tokio: '99 procent kans dat medaillerecord uit 2000 van tafel gaat'

We doen het goed in Tokio: '99 procent kans dat medaillerecord uit 2000 van tafel gaat'

Olympische Spelen

2 aug 2021, 22:45

Door zure gezichten om gemiste medailles laat universitair docent Peter Hendrix zich niet van de wijs brengen. Zijn nieuwste voorspellingen zijn duidelijk: Nederland gaat het medaillerecord van 2000 bijna zeker verbreken.

Volgens deze voorspelling van de docent kunstmatige intelligentie is de kans dat we dit record van 25 medailles gaan verbreken 99 procent. "Ook de kans dat we in de top tien gaan eindigen is verrassend groot, namelijk 97 procent," vertelt Hendrix enthousiast aan Hart van Nederland.

32 medailles

Aan het begin van de Spelen voorspelde Hendrix dat Nederland 35 medailles zou gaan halen. Na 199 van de 339 onderdelen op de Olympische Spelen vond de sportliefhebber het tijd om zijn model weer aan het werk te zetten. "Nu blijkt dat we ongeveer 32 medailles mogen verwachten. Dat is nog altijd ruim boven het medaillerecord voor Nederland," aldus Hendrix. Nederland heeft tot nu toe negentien medailles gehaald. Onze atleten sleepten vijf gouden medailles, zeven zilveren medailles, en zeven bronzen medailles binnen. Daarmee staan we vooralsnog op de 10e plaats in de voorlopige medaillespiegel. Er zijn nog 140 onderdelen te gaan. Volgens Hendrix is "de kans dat we op plaats 8 of 9 eindigen 80 procent."

'Zekerheidje'

Hendrix heeft naar eigen zeggen "een chronisch slaaptekort deze weken." Hij zet zijn wekker voor ieder onderdeel waar Nederland kanshebber is. De expert verwacht dat Sifan Hassan, die vandaag de vijfde gouden plak binnensleepten, voor nog meer medailles gaat zorgen.

"Verder gaan we een heel groot aantal plakken halen bij het baanwielrennen," voorspelt Hendrix. "Dat is echt een zekerheidje."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.