Terug

Volg Hart van Nederland

Nog voor de kerst snel boodschappen bestellen? Weinig kans!

nieuws

20 dec 2022, 09:41

Wie dacht om vijf dagen voor het kerstdiner nog even de broodnodige ingrediënten en producten online te bestellen bij de supermarkt, loopt het risico van een koude ker(st)mis thuis te komen. Bij de bekendste grootgrutters van Nederland zitten de bezorgmomenten bijna vol voor kerst en Oud en Nieuw, ondanks het feit dat de meeste supermarkten hun bezorgcapaciteit voor de feestdagen hebben uitgebreid en zelfs op Tweede Kerstdag bezorgen.

Op sommige locaties kunnen klanten nog een bezorgmoment vóór kerst kiezen, maar op veel plaatsen is het te laat en zijn alle bezorgmomenten vergeven, meldt het AD. Albert Heijn waarschuwde hun klanten snel te zijn. Vaste klanten met bundel konden al vanaf pakjesavond hun bestellingen inplannen, maar klanten zonder bundel konden dat pas vanaf 12 december. Oftewel: als klanten de boodschappen voor de kerst in huis willen hebben, moeten ze zich helemaal naar de supermarkt slepen.

Maximale capaciteit

Bij de Jumbo kunnen er op sommige locaties nog wel voor de kerstdeadline boodschappen worden besteld maar het gaat hard. Net als bij de concurrentie is ook daar de bezorgcapaciteit uitgebreid, vertelt een woordvoerder tegen de krant. "We draaien de dagen voor kerst op maximale capaciteit om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk kunnen voldoen aan de vraag van onze klanten en ervoor kunnen zorgen dat zij de kerstboodschappen voor de kerst in huis hebben."

Bij online supermarkt Picnic loopt het ook storm. Ook daar is de capaciteit flink uitgebreid, maar kunnen kerstboodschappen wel nog op tijd voor kerst worden besteld. "Maar wie een dag van tevoren nog wil bestellen, kan wel teleurgesteld raken", aldus Picnic-baas Michiel Muller.

Uitbundig kerstdiner

En die teleurstelling zou enorm zijn, want het kerstdiner, dat is voor de meeste Nederlanders héél belangrijk, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland. Waar de meeste mensen het hele jaar door dankzij de inflatie op de kleintjes letten, met kerst laten we het breed hangen. 72 procent van de panelleden bezuinigt namelijk niet op het eten deze kerst.

Ook je mening geven?

Word lid van het Hart van Nederland-panel! Kijk hier voor alle informatie over het panel en meld je net als 40.000 andere mensen aan voor de onderzoeken!

Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. De laatste onderzoeken bekijk je hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.