Terug

Volg Hart van Nederland

Nick met Duchenne heeft één grote wens: dragracen

Nick met Duchenne heeft één grote wens: dragracen

nieuws

27 juni 2017, 17:48

De 27-jarige autoliefhebber Nick van Steendelaar heeft één grote wens: dragracen. Dat is echter niet eenvoudig voor de Limburger die de progressieve spierziekte Duchenne heeft. Een speciaal aangepaste auto die Nick onder andere kan besturen met zijn mond, dat is zijn doel. Dan kan hij eindelijk zelf een echte auto besturen. Door geld in te zamelen probeert hij zijn wens in vervulling te laten gaan. "Auto's betekenen het gevoel van vrijheid voor hem. Al van jongs af aan is hij er helemaal gek van", zegt Nick's moeder Lucie. "Mocht het echt lukken om de dragauto te verwezenlijken, dan wil Nick hem ook beschikbaar stellen voor iedereen met een handicap die er in wilt rijden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.