Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlanders uit virusgebied mogelijk in weekend terug

Nederlanders uit virusgebied mogelijk in weekend terug

nieuws

30 jan 2020, 19:47

Nederlanders worden mogelijk komend weekeinde geëvacueerd uit het Chinese Wuhan en omstreken, waar het nieuwe coronavirus voor het eerst de kop opstak. Ook partners en kinderen van de Nederlanders mogen mee, mits de Chinese autoriteiten dat goed vinden, schrijft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Het gaat om ruim twintig mensen, schrijft Blok. Als de betrokken autoriteiten groen licht geven, kunnen zij komend weekend al terugvliegen. Vervolgens moeten ze enige tijd in quarantaine. Lees ook: KLM stopt na het weekend met vliegen naar China en BuZa scherpt reisadvies verder aan Aan de terugkeer uit Wuhan en omstreken werkt Nederland samen met "een Europese partner". Volgens ingewijden gaat het om Frankrijk.

Lees ook: KLM schrapt vluchten naar verschillende Chinese steden ‘om teruglopende boekingen’

Blok wil Nederlanders de mogelijkheid geven terug te keren naar Nederland omdat ze in Wuhan en de omliggende provincie het virus op kunnen lopen. En omdat het openbare leven in de afgegrendelde stad en buursteden in de getroffen provincie Hubei tot stilstand is gekomen. Nederlanders die elders in China verblijven, kunnen desgewenst zelf terugvliegen. Voor hen wordt geen evacuatie op touw gezet. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.