Gezondheid

KLM stopt na het weekend met vliegen naar China en BuZa scherpt reisadvies verder aan

Luchtvaartmaatschappij KLM stopt na het weekeinde met haar vluchten naar China. De opschorting van de vluchten duurt zeker tot en met volgende week zondag. In totaal gaat het om 25 retourvluchten die komende week niet doorgaan.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China ondertussen aangescherpt en raadt Nederlanders af om daarnaartoe te reizen.  Dat reisadvies gaat vooral om de provincie Hubei, waar Wuhan ligt en waar het virus is ontstaan. Voor de rest van China adviseert het ministerie om alleen daarnaartoe te reizen indien noodzakelijk.

Lees ook: KLM schrapt vluchten naar verschillende Chinese steden ‘om teruglopende boekingen’

KLM neemt contact op met klanten die door de beslissing hun reis niet door zien gaan. Vluchten van KLM die zondag naar Peking en Shanghai vertrekken, worden nog wel gewoon uitgevoerd. Die worden gebruikt om reizigers die nu in China zijn terug te laten reizen.

De beslissing van KLM komt enkele uren na een soortgelijke beslissing van zustermaatschappij Air France. Een dag eerder besloot KLM al de vluchten naar drie Chinese steden op te schorten en minder vluchten uit te voeren naar Shanghai. Dat was echter vooral ingegeven door het feit dat er minder boekingen waren voor de vluchten.

ANP/redactie