Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlanders nog steeds vermist in Georgië, bijna week na aardverschuiving

Nederlanders nog steeds vermist in Georgië, bijna week na aardverschuiving

nieuws

11 aug 2023, 18:24

In Georgië zijn vrijdag de lichamen gevonden van drie slachtoffers van de aardverschuiving van vorige week. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft volgens een woordvoerder "geen aanwijzingen" dat het gaat om de twee Nederlanders die vermist zijn geraakt door het natuurgeweld.

Het officiële dodental staat nu op 24, schrijft de Georgische nieuwssite Civil Georgia. Naar negen vermisten wordt nog altijd gezocht.

Minderjarig

De aardverschuiving vond vorige week donderdag plaats in Shovi, een resort in het bergachtige noordwesten van Georgië. De twee vermiste Nederlanders zouden minderjarigen zijn, maar dat kan het ministerie van Buitenlandse Zaken niet bevestigen.

"Het is een ingewikkelde situatie omdat er ook risico is op meer aardverschuivingen", zei een woordvoerder van het ministerie hier eerder over.

De afgelopen weken is er ook in Europese vakantiebestemmingen veel natuurgeweld geweest. Het klinkt nu misschien nog uitzonderlijk, maar het zal de komende jaren steeds normaler worden en daar moeten we beter op voorbereid zijn, zegt het Rode Kruis.

In Slovenië werden vakantiegangers overvallen door het natuurgeweld. Door overstromingen kwamen twee Nederlanders om het leven en moesten veel vakantiegangers vroegtijdig hun vakantie afbreken:

Erika's vakantie in Slovenië viel in het water door noodweer: 'Er was geen tijd om te vluchten'
2:37
Erika's vakantie in Slovenië viel in het water door noodweer: 'Er was geen tijd om te vluchten'

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.