Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlanders zijn grootste liefhebbers van sportnieuws in Europa

Nederlanders zijn grootste liefhebbers van sportnieuws in Europa

nieuws

14 juli 2022, 19:54

Nederlanders volgen van alle Europeanen het vaakst sportnieuws, zo blijkt uit onderzoek van het Europees Parlement. Daar tegenover staat een complete desinteresse van Nederlanders voor alles wat met kunst en cultuur te maken heeft.

In de enquête, uitgevoerd onder ruim 52.000 Europeanen, werd gevraagd naar het nieuwsgebruik van inwoners van de Europese Unie. Daarbij werd onder meer gekeken naar hoe vaak mensen het idee hadden nepnieuws te lezen, maar er werd ook gevraagd in wat voor soort nieuwsonderwerpen mensen interesse hebben.

Welk nieuws volgt Nederland?

Daaruit blijkt dat 41 procent van de Nederlanders in een gemiddelde week sportnieuws volgt, en daarmee staan 'we' samen met de Ieren bovenaan de Europese lijst. Nederlanders zijn het meest geïnteresseerd in algemene nieuwsonderwerpen. Die worden door bijna de helft van de Nederlanders gevolgd.

Ook in misdaadverhalen en ongelukken zijn veel landgenoten (43 procenten) geïnteresseerd. In tegenstelling tot sport en misdaad is de Nederlander minder geïnteresseerd in verhalen over kunst en cultuur. Ook reportages over lifestyle kunnen relatief weinig mensen interesseren. Beide onderwerpen wordt slechts door 16 procent gevolgd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.