Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland straks fietsland af?

nieuws

5 apr 2018, 13:18

Nederlandse kinderen groeien steeds vaker op zonder fiets en zonder fietscultuur. Daardoor leren ze niet meer goed te fietsen, dat meldt Veilig Verkeer Nederland. Op sommige scholen komt de deelname aan het praktisch Verkeersexamen zelfs in gevaar. Kinderen groeien steeds vaker op zonder zelfs maar een fiets te hebben. Ze gaan lopend naar school of worden met de auto gebracht. Hiermee doen ze geen fietservaring op, wat grote gevolgen kan hebben als ze naar het voortgezet onderwijs gaan en ineens wel een grotere afstand moeten afleggen op de fiets. Ook op scholen wordt er steeds minder aandacht besteed aan fietsles. Als kinderen al een fiets hebben mogen ze van hun ouders niet naar school op de fiets omdat deze het te onveilig vinden. De voordelen voor fietsende kinderen worden vaak onderschat: het deel kunnen nemen aan schooluitjes, het zelfstandig de wijk uit kunnen om ook letterlijk je horizon te verbreden, naar sport en vriendjes kunnen gaan, het zijn allemaal zaken die kinderen meer kansen bieden op een goede ontwikkeling. VVN gaat komend jaar onderzoek doen naar de grootte van het fietsprobleem onder kinderen en pleit ervoor dat scholen en gemeenten nog meer aandacht gaan besteden aan Kinderen leren fietsen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.