Terug

Volg Hart van Nederland

Monsteroperatie in Zoetermeer: afgekeurde Nelson Mandelabrug weggetakeld

nieuws

29 dec 2022, 22:40

De A12 bij Zoetermeer is al dagen afgesloten vanwege voorbereidende werkzaamheden. Donderdag kwam eindelijk de climax: de Nelson Mandelabrug wordt weggetakeld. De brug werd eerder deze maand uit voorzorg gesloten vanwege instortingsgevaar, omdat er scheuren in de constructie zitten.

Het is een pittige operatie. Het brugdeel weegt ongeveer 800 ton. Dat wordt opgetild door twee speciale voertuigen met samen ongeveer 200 wielen eronder. "Bij elkaar moet ongeveer een miljoen kilo over de A12 rijden. Daarom werd de A12 eerst verstevigd en met platen beschermd", vertelt wethouder openbare ruimte Marijke van der Meer aan Hart van Nederland. "Wanneer alles klaar is wordt de A12 weer in originele staat teruggebracht en worden ook de middenberm en de vangrails weer teruggezet."

De operatie trekt aardig wat bekijks van mensen die in de buurt wonen van de brug. De A12 gaat oudejaarsmorgen weer open. Het is de bedoeling dat het tijdelijk afgesloten station Zoetermeer in de loop van januari weer reizigers kan ontvangen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.