Terug

Volg Hart van Nederland

Mogelijk maatregelen tegen shoppende Nederlanders in België

Mogelijk maatregelen tegen shoppende Nederlanders in België

Milieu en Gezondheid

18 dec 2020, 06:35

België denkt na over maatregelen om te voorkomen dat grote aantallen Nederlanders in België komen winkelen. De kwestie staat op de agenda van de leiders van de zes Belgische regeringen die vrijdagmiddag weer coronacrisisberaad hebben belegd. Nu de winkels in Nederland zijn gesloten, wijken Nederlanders misschien uit naar België, vrezen de Belgische autoriteiten. Maar de sluiting van de grens met Nederland is "zo'n verregaande maatregel" dat die tot dusver "niet aan de orde" was, zei het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken eerder. Al kan dat wel snel veranderen, merkte het ministerie ook op. Lees ook: Verwarring in Baarle-Nassau: Nederlandse winkels moeten dicht maar Belgische winkels mogen wél openblijven

Ook meer besmettingen in België

Nu het virus ook in België weer aan kracht wint, denken de ministers mogelijk ook over extra maatregelen. Mogelijk besluiten ze de avondklok in heel het land te vervroegen naar 22.00 uur, zoals nu bijvoorbeeld al in Brussel geldt. Ze willen in ieder geval strenger op de regels toezien. Een langere kerstvakantie voor kinderen, zoals in Nederland, zit hoogstwaarschijnlijk niet in het vat. Onder meer de Vlaamse onderwijsminister is daar mordicus tegen, ook al lijken kinderen nu een grotere rol te spelen in de verspreiding van het virus dan lang gedacht. Wie aanvoert dat de sluiting van de scholen helpt ouders thuis te houden, zoals het kabinet in Nederland doet, "misbruikt kinderen als een loden gevangenisbol aan de enkel van hun ouders", zei hij. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.