Sport

Oud-trainer geschokt door dood Maynard: 'Hij wilde nog iets met me gaan drinken'

De moord op oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32) is hard aangekomen bij zijn oude trainer Joop Gall. Ze werkten samen bij FC Emmen en Spakenburg en kenden elkaar goed.

”Ik had gisterenavond het nieuws van de schietpartij wel meegekregen”, aldus een zeer aangeslagen Gall tegenover Hart van Nederland. ”Maar ik had het helemaal niet aan Kelvin gekoppeld. Dat hij het dodelijke slachtoffer was, sloeg bij mij in als een bom. Je verwacht zoiets niet.”

Zieke moeder

Naar de aanleiding van de schietpartij is het voorlopig nog gissen. Gall wist in ieder geval niks van eventuele criminele activiteiten. ”We hadden tot juni nog regelmatig contact, telefonisch of via WhatsApp. Zijn moeder was een tijdje ziek en is uiteindelijk overleden. Dat heeft er bij hem flink ingehakt. Naar de buitenwereld toe was het een hele stoere jongen, maar bij mij liet hij zijn emoties zien. Ook na het overlijden van zijn moeder hadden we veel contact. Hij zat daarna een tijdje in Suriname. ‘Laten we iets gaan drinken als ik weer in Nederland ben’, zei hij nog. Dat is een van de laatste dingen die hij tegen mij gezegd heeft.”

Alphense Boys in rouw om Maynard

Maynard speelde dit seizoen bij de Alphense Boys. Ook daar verbijstering over het nieuws van zijn dood. ”Het is een verschrikkelijk bericht en we zijn allemaal erg aangedaan. We hebben geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren”, aldus secretaris Gerard Haverkamp.

De training van de Alphense Boys is vanavond afgelast. In plaats daarvan organiseert de club een besloten bijeenkomst met de spelersgroep en staf. De uitwedstrijd van aankomende zaterdag tegen Hollandia is uit het programma gehaald.

Lees ook: Doodgeschoten man is oud-voetbalspeler Kelvin Maynard (32)

Maynard begon zijn profloopbaan bij FC Volendam. Daarna speelde hij onder meer bij FC Emmen, het Belgische Antwerp en nog een rits buitenlandse clubs. Sinds 2017 was hij weer actief in het Nederlandse amateurvoetbal, achtereenvolgens bij Spakenburg, Quick Boys en Alphense Boys.