112

Doodgeschoten man Amsterdam is oud-voetbalspeler Kelvin Maynard (32)

De man die woensdagavond is doodgeschoten bij een brandweerkazerne in Amsterdam-Zuidoost is oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32). Hij stond onder contract bij FC Volendam en FC Emmen en Antwerp FC. Dit seizoen speelde hij bij de amateurclub Alphense Boys.

Dat bevestigt de Amsterdamse politie donderdag in een tweet.

Onder vuur genomen

De Surinaams-Nederlandse oud-voetbalprof werd door twee mannen op een motorscooter onder vuur genomen toen hij op de Langbroekdreef reed. Maynard heeft nog geprobeerd om de kogels te ontwijken door uit te wijken naar een brandweerkazerne. Zijn voertuig kwam tot stilstand tegen de gevel van het pand. Hulp mocht niet meer baten.

Lees ook: Dode door schietpartij Amsterdam

Vervolgens gingen de twee verdachten er door op een zwarte motorscooter met drie wielen. Zij reden in de richting van de Gooiseweg. Volgens een melding op Burgernet droegen de scooterrijders donkere kleding en zwarte helmen. Het onderzoek naar zijn dood is in volle gang.

Liquidatie advocaat

Maynard werd op dezelfde dag geliquideerd als advocaat Derk Wiersum. Hij werd doodgeschoten voor zijn woning in Buitenveldert. Zijn vrouw stond bij hem, maar raakte niet gewond. De advocaat stond kroongetuige Nabil B. bij in het proces tegen topcrimineel Ridouan Taghi.

Volgens de politie staan de twee moorden vooralsnog los van elkaar.