Terug

Volg Hart van Nederland

Politieachtervolging eindigt in zware crash Hazerswoude-Rijndijk: 'Zo tegen Tesla geknald'

Politieachtervolging eindigt in zware crash Hazerswoude-Rijndijk: 'Zo tegen Tesla geknald'

112

21 juli 2022, 10:32

Met een flinke klap werden bewoners van de Rijndijk in Hazerswoude afgelopen nacht wakker: drie voortvluchtige inbrekers knalden daar met een auto op een Tesla die voor een van de huizen geparkeerd stond. "De auto is keihard rechtdoor gereden."

Agenten zitten achter drie gevluchte inbrekers aan, die even daarvoor in een dorp verderop met bivaksmutsen zijn gespot. Rond 4.40 uur gaat het helemaal mis: de voortvluchtigen rijden met hoge snelheid op de N209, maar missen de afslag op de rotonde en knallen vervolgens op een geparkeerde Tesla. De wagen komt op z'n kant terecht in een steegje.

Enorme ravage na zware crash

Twee verdachten nemen daarna snel de benen, de toegesnelde hulpdiensten hebben één uit het wrak gehaald. Die verdachte is aangehouden en zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij daglicht is goed te zien hoe groot te klap is geweest, de ravage aan de twee wagens is enorm.

Buurvrouw Addy Polij is behoorlijk geschrokken van de crash, vertelt ze donderdagochtend aan Hart van Nederland. Ze wil er graag zijn voor haar getroffen buren, maar de omgeving is door de politie afgezet. "Ik mag op veel plekken niet lopen, want dan loop je door de sporen heen. Begrijpelijk natuurlijk."

'Verdachten zijn weggezwommen'

Bewakingscamera's hebben de zware crash vastgelegd. "Met de achtervolging is de auto keihard rechtdoor gereden", weet Addy. "De bestuurder heeft waarschijnlijk de auto niet meer in bedwang kunnen houden en is zo tegen die Tesla aan geknald." Ze noemt de gevolgen vreselijk: "Ik snap niet dat er nog mensen uit die auto hebben kunnen komen."

De politie doet momenteel ter plekke (sporen)onderzoek naar de crash. De twee weggevluchte verdachten zijn nog altijd spoorloos. "Ze zijn klaarblijkelijk zwemmend naar de overkant gegaan", aldus buurvrouw Addy. "Het trapje was nat aan de buitenkant. Er is iets gebeurd daar."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.