Terug

Volg Hart van Nederland

Zwakbegaafde vrouw jarenlang gebruikt als huisslaaf: moeder en dochter opgepakt

Zwakbegaafde vrouw jarenlang gebruikt als huisslaaf: moeder en dochter opgepakt

112

12 juli 2022, 16:26

Een moeder en een dochter uit Bilthoven zijn dinsdag in Houten opgepakt op verdenking van arbeidsuitbuiting. De twee vrouwen lieten een vrouw met een verstandelijke beperking zeven jaar lang huishoudelijke taken in hun woningen verrichten. Daarbij gebruikten ze geweld tegen haar, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie.

De vrouwen van 32 en 56 jaar wonen in dezelfde straat in Bilthoven, de verstandelijk beperkte vrouw woonde in bij de moeder. Zij moest boodschappen voor hen doen, schoonmaken en oppassen op de kinderen van de 32-jarige vrouw. Wanneer zij dit niet goed deed, werd er fysiek geweld gebruikt.

De zwakbegaafde vrouw werd zeven jaar lang uitgebuit en mishandeld, van 2014 tot en met 2021. De moeder en dochter zorgden er ook voor dat de huisslaaf hun woning niet kon verlaten. Ook haar bankpasje werd leeg getrokken.

Slachtoffer trok aan de bel

Het slachtoffer trok uiteindelijk zelf aan de bel getrokken, waardoor er een einde kwam aan de vernederingen. De vrouwen zijn opgepakt en zitten vast. Vrijdag werden hun huizen al doorzocht door de opsporingsdienst van de Arbeidsinspectie onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Voor het slachtoffer is opvang geregeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.