Terug

Volg Hart van Nederland

Politie lost waarschuwingsschot, verdachte schietpartij zwaargewond

112

24 mei 2024, 20:58

In Rotterdam is vrijdagmiddag iemand zwaargewond geraakt door een schietpartij. De politie heeft vier personen aangehouden, onder wie de gewonde. Bij de arrestatie van twee verdachten losten agenten een waarschuwingsschot, meldt de politie.

Een woordvoerder van de Politie Rotterdam vertelt tegen Hart van Nederland dat de verdachten op twee verschillende plekken zijn aangehouden. Na de aanhouding is een van de verdachten in verband met letsel met een spoedtransport naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 17.20 kreeg de politie een melding dat er geschoten was op de Borgerstraat in Rotterdam-West. Agenten vonden meerdere kogelhulzen op straat. De betrokkenen waren gevlucht in twee auto's.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Waarschuwingsschot

Na een achtervolging lukte het de politie een van de auto's op de Veldkersweg in Rotterdam Schiebroek tot stilstand te brengen, ongeveer 10 kilometer van de schietpartij. Daarbij werd een waarschuwingsschot gelost. De twee inzittenden werden aangehouden. Een van hen was de zwaargewonde, die naar het ziekenhuis werd gebracht.

Op de Mathenesserweg in Spangen dwong de politie de tweede auto tot stilstand. De twee inzittenden van deze auto zijn eveneens gearresteerd.

Tweede schietpartij

Enkele honderden meters van de Borgerstraat was vrijdagmiddag ook een schietpartij. Dit gebeurde rond 15:15 aan de Vosmaerstraat. Volgens de politie is er mogelijk vanuit een auto geschoten. Het incident staat los van het andere incident. De politie is daar nog bezig met onderzoek.

Voor beide incidenten is de politie op zoek naar getuigen.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.