Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaargewond slachtoffer ernstig ongeval A1 bij Amersfoort stabiel

112

12 jan 2024, 14:14

Het gaat inmiddels iets beter met de 63-jarige vrouw die donderdagavond gewond raakte bij het zware ongeluk op de A1 bij Amersfoort-Noord. De vrouw licht nog in het ziekenhuis maar is nu we stabiel. Dat meldt de politie vrijdag. Ook de toestand van de 26-jarige man uit Rotterdam die ook gewond naar het ziekenhuis werd gebracht is stabiel.

Een vrachtwagen reed donderdag aan het eind van de middag in op langzaam rijdend verkeer. Vijf andere voertuigen werden geraakt, waarvan er twee in brand vlogen. Op beelden was het te zien dat de snelweg veranderde in een ravage. Omstanders schoten volgens de politie snel te hulp. Zij trokken twee slachtoffers uit de brandende voertuigen.

Vrachtwagen in beslag genomen

De 53-jarige chauffeur van de vrachtwagen werd aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het ongeval. Hij is verhoord en inmiddels weer vrijgelaten. Zijn vrachtwagen is in beslag genomen voor onderzoek.

De weg moest na het ongeluk opnieuw worden geasfalteerd. De A1 werd uiteindelijk rond middernacht weer vrijgegeven voor verkeer.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.