Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaar ongeluk met minderjarige bestuurder schokt Damwâld: 'Moet enorme klap zijn geweest'

112

11 dec 2022, 22:17

In het Friese Damwâld zijn ze nog maar nauwelijks bekomen van het ernstige auto-ongeluk dat daar zondag plaatsvond. Een dronken minderjarige joyrider zorgde daarbij voor een ravage, een 22-jarige man raakte zwaargewond.

Dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen mag een wonder heten. De klap moet gigantisch zijn geweest, want over het halve dorp liggen brokstukken verspreid. Een motorblok kwam in een tuin zo'n honderd meter van de auto terecht.

"Een auto van 3.000 kilo, een auto van zo'n 1.000 kilo, plus een motor van 500 kilo op die manier wegkegelen, plus vijf betonnen palen omver, en nog een andere auto aangereden; dat moet een enorme snelheid geweest zijn", denkt buurtbewoner Alexander Klaassen, die ziet dat er weinig over is van zijn range rover, cabrio en motor.

De dronken tiener scheurde rond half zes zondagochtend als een dolle door het dorp. Op een kruising ramt hij de auto van een 22-jarige jongen, die zwaargewond raakt. De beschonken bestuurder is pas vijftien jaar oud en is door de politie opgepakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.