Terug

Volg Hart van Nederland

Zus doodgestoken Mieke houdt emotioneel betoog: 'Ik had mijn leven voor haar gegeven'

Zus doodgestoken Mieke houdt emotioneel betoog: 'Ik had mijn leven voor haar gegeven'

112

11 okt 2022, 15:30

Danique Oort, de zus van de doodgestoken Amerikaanse studente Mieke, hield dinsdag een emotioneel betoog over het verlies van haar jongere zusje. Dat gebeurde tijdens de rechtszaak waar de verdachte van de 'Tindermoord' terechtstaat. "Met kerst zal er een lege stoel zijn", zegt de 25-jarige Danique in een videoboodschap.

Volgens Danique heeft de moord op Mieke een behoorlijke impact gehad op het leven familie en vrienden. "Mijn ouders zijn hun kind verloren. Je kunt je niet voorstellen hoe het is om te leven in een wereld waarin je dochter zomaar van deze aarde gerukt kan worden, vanwege het breekbare ego van een man."

De verdachte, Thomas R., werd afgewezen door de 21-jarige Mieke die hij via Tinder had leren kennen en raakte geobsedeerd door de jonge vrouw. Uiteindelijk vermoordde hij haar in haar eigen appartement. Hij stak haar waarschijnlijk vijftien keer. Haar toenmalige vriend raakte zwaargewond, maar overleefde de aanval.

Bang voor eigen schaduw

"Ik walg van wat er gebeurd is met mijn zus. Ze was geen eigendom. Ze had het recht om nee te zeggen en iemand af te wijzen, zonder doodgestoken te worden. In de veiligheid van haar eigen huis. Zijn we dan nergens meer veilig? Ik ben nu bang voor mijn eigen schaduw, zelfs als ik thuis ben. Want ik weet dat er anderen zijn zoals hij", aldus de zus.

Volgens Danique was haar jonge zusje zeer geliefd. "Mieke was zo mooi, zo onschuldig, zo lief. Ze was de liefste persoon die ik ken en dat zeg ik niet omdat ze mijn zusje is. Je kunt het aan iedereen vragen die haar kende. Ik kan alleen maar hopen dat er gerechtigheid komt voor haar, haar vrienden en haar familie."

Onmenselijk en barbaars

Maar eventuele gerechtigheid is slechts een pleister op een niet te genezen wond, zo vertelt Danique. "Ik zal mijn best doen om verder te leven, maar ik zie geen licht aan het einde van de tunnel. Zo zou niemand zich ooit moeten voelen. Ik weet alleen maar dat ze veel pijn moet hebben gehad, toen haar lichaam op de meest onmenselijke, barbaarse manier werd toegetakeld. Ik had mijn leven voor haar gegeven, zonder twijfel."

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van twintig jaar tegen Thomas R. De officier van justitie gaat uit van een geplande actie en daarmee moord. Het OM wil dat R. ook tbs met dwangverpleging ondergaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.