Terug

Volg Hart van Nederland

Zorgen om bewoner van geëxplodeerd huis: 'Alles stond in lichterlaaie'

112

22 dec 2022, 11:53

De explosie en brand in een woning aan de De Genestetlaan in Roosendaal laat de buurt niet onberoerd. De buren maken zich grote zorgen over de bewoner, die gewond raakte.

"Ik hoorde ineens een hele harde knal", vertelt een buurvrouw over de explosie. "Ik ging heel snel uit bed, heel snel het rolluik boven open gedaan, en toen zag ik alles in lichterlaaie staan bij de overbuurjongen."

Bij de explosie zijn de voor- en achtergevel van het pand eruit geblazen. Overal liggen brokstukken, en de omgeving is afgesloten met linten. "Alles lag eruit, verschrikkelijk", vertelt de buurvrouw over de ravage.

Zorgen

"Natuurlijk gaan je eerste gedachten uit naar de overbuurman waar ik zo’n 25 jaar tegenover heb gewoond", vertelt een man die grote zorgen heeft. "Zeker als je de eerste beelden ziet, dan denk je wel het ergste."

"Ik hoorde dat hij brandwonden heeft en naar Rotterdam is gebracht", aldus een andere buurtbewoner. "Maar het lijkt met hem zelf goed te gaan", speculeert hij hoopvol. "Die brandwonden zijn natuurlijk niet prettig, maar hij heeft het wel overleefd."

Gasfles

Hoe de explosie kon gebeuren is niet bekend. Wel is een gasfles te zien in wat er nog over is van de slaapkamer van de bewoner, maar hoe die daar gekomen is, is ook niet duidelijk. Het betreft een hoekhuis in een rij van geschakelde huizen. Het vuur is niet uitgebreid naar naastgelegen panden. De hulpdiensten zijn nog uren bezig met nablussen en het stutten van de getroffen woning.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.