Terug

Volg Hart van Nederland

Zoektocht naar vermiste Duitse vader en kind op Veluwemeer gaat verder

112

22 juli 2022, 07:58

De zoektocht naar de vader en een kind die donderdagmiddag samen met de moeder en een ander kind tijdens het kanovaren in de problemen raakten op het Veluwemeer, wordt vrijdagochtend hervat. Het lichaam van de moeder van het Duitse gezin werd donderdag in de tweede helft van de middag al gevonden, een 7-jarig meisje werd op een boei aangetroffen en naar een ziekenhuis gebracht.

De zoekactie vrijdag zal volgens een woordvoerder van de politie bestaan uit dreggen. Het zoeken donderdag werd stilgelegd toen het te donker werd. De kans dat de vader en het kind het ongeluk hebben overleefd, werd donderdag al beschouwd als klein.

Kind te water geraakt

De hulpdiensten werden donderdag rond 15.00 uur gewaarschuwd dat een kind te water was geraakt. Vervolgens werd het 7-jarige meisje uit het gezin gevonden op de boei. Rond 15.40 uur werd het lichaam van de moeder gevonden en uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De kano is gevonden nabij het eiland De Snip. Beide eilanden liggen midden in het meer.

Volgens de politie werd snel duidelijk dat nog meer mensen in het water lagen. Daarop is met onder meer helikopters en reddingsboten gezocht naar de vader en het andere kind, volgens de kustwacht een 5-jarig meisje. Ook werd gebruikgemaakt van een sonar, waarmee kan worden gekeken of een lichaam onder water ligt.

Geen reddingsvesten

Onduidelijk is nog waardoor het gezin in moeilijkheden kwam. Aangenomen wordt dat ze één kano hebben gehuurd en die door onbekende reden water heeft gemaakt, "bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen", of dat de kano is omgeslagen, zei een woordvoerder van de kustwacht eerder. De gezinsleden droeg geen reddingsvesten.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.