Terug

Volg Hart van Nederland

Ziekenhuis doet aangifte tegen medewerker die stiekem borstenfoto's bekeek

Ziekenhuis doet aangifte tegen medewerker die stiekem borstenfoto's bekeek

112

19 juli 2022, 20:47

Ziekenhuis Rijnstate heeft dinsdag aangifte gedaan tegen een medewerker die in 164 patiëntendossiers heeft zitten gluren, terwijl dat niet mocht. Volgens Omroep Gelderland bekeek de medewerker onder meer dossiers met foto's van borsten.

Na de ontdekking hiervan zijn direct meerdere maatregelen genomen, staat er op de site van het ziekenhuis. De medewerker in kwestie is inmiddels niet meer werkzaam bij Rijnstate, dat vestigingen heeft in Arnhem, Zevenaar en Velp. Het ziekenhuis heeft de affaire al eerder gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Rijnstate zegt alle betrokkenen te hebben geïnformeerd en deze mensen excuses te hebben aangeboden. "Voor mensen die dat willen is nazorg aangeboden", aldus het Gelderse hospitaal.

Geschokt

Omroep Gelderland sprak enkele jonge vrouwen die vorig jaar een borstverkleining hebben ondergaan in Zevenaar. Eén van hen zegt zich aangerand te voelen. De ander stelt geschokt te zijn dat zoveel dossiers zijn ingezien. "Ik wist niet dat er zoveel vrouwen en meisjes zijn die hetzelfde hebben meegemaakt als ik", vertelt ze aan de omroep.

Volgens Omroep Gelderland zijn er onder de 164 gedupeerden ook mensen die géén borstoperatie hebben gehad.

Het ziekenhuis onthoudt zich van elke verdere toelichting.

Beeld: een vestiging van Rijnstate in Arnhem, ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.