Terug

Volg Hart van Nederland

Zestig mensen geëvacueerd door flatbrand in Almelo, één persoon gewond

112

9 apr 2022, 07:46

In een flatgebouw in Almelo zijn vrijdagavond circa veertig woningen ontruimd vanwege brand. De brandweer kreeg rond 23.00 uur melding van de brand in een flat aan de Paulus Potterstraat.

Bij de brand raakte een persoon gewond, volgens RTV Oost sprong deze persoon van het balkon af om zo aan de vlammen te ontkomen. De persoon is afgevoerd naar het ziekenhuis, aldus een woordvoerster van de brandweer. Het is nog onduidelijk hoe het nu met het slachtoffer gaat.

Gehele flat ontruimd

De brand was kort voor middernacht geblust en is beperkt gebleven tot één woning. uit voorzorg is wel de gehele flat ontruimd en werden de ongeveer zestig geëvacueerde bewoners elders opgevangen.

"De brandweer controleert alle woningen nu op de aanwezigheid van koolmonoxide. We verwachten dat bijna alle bewoners snel kunnen terugkeren. Alleen het huis waarin de brand heeft gewoed is voorlopig onbewoonbaar", aldus de woordvoerster.

Het is niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen onstaan.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.