Terug

Volg Hart van Nederland

Yvonne zag spookrijder net voor dodelijke crash A16: 'We werden net niet geraakt'

112

16 jan 2023, 22:53

Het was zondagavond flink schrikken voor Yvonne van Liere. Ze zat met haar man en zoon in de auto toen ze bijna van de weg werden gedrukt op de A58, vlak voor de afslag Breda-West. Yvonne werd ooggetuige van een politieachtervolging, die later fataal eindigde op de A16.

"Een zwarte auto knalde vanuit het niets opeens met een knoeiharde snelheid van zeker 200 kilometer per uur zigzaggend over de rijksweg", vertelt Yvonne aan Hart van Nederland. "Hij had zijn lichten niet aan, werd achtervolgd door de politie met zwaailichten, maar reed op dat moment wel nog in de goede richting."

De auto reed vervolgens als spookrijder verder en kwam op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek (Noord-Brabant) in botsing met een ander voertuig. De bestuurder van de spookrijdende auto, een 33-jarige Tilburger, en een passagier, een 17-jarige jongen uit Harreveld, kwamen daarbij om het leven.

De auto waar de wagen tegen botste, werd bestuurd door een 54-jarige man uit Rotterdam. Hij is om het leven gekomen. Twee andere inzittenden raakten gewond.

Het was een ravage op de weg:

Drie doden en meerdere gewonden door aanrijding met spookrijder op A16 bij Prinsenbeek
0:32
Drie doden en meerdere gewonden door aanrijding met spookrijder op A16 bij Prinsenbeek

Voorafgaand aan het ongeluk was een schietpartij in Roosendaal. Een 19-jarige Roosendaler raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. 

De vluchtauto schampte in die extreme rit net niet de wagen waarin Yvonne zat met haar gezin. "Onze wagen schudde helemaal heen en weer. We werden net niet geraakt. We schrokken verschrikkelijk. Een paar minuten later is dit vreselijke ongeluk gebeurd, waarbij doden zijn gevallen."

Afschuwelijke gedachte

Yvonne vindt het een afschuwelijke gedachte en ze heeft er 's nachts niet van kunnen slapen. "We zijn enorm geschrokken en ook nu nog zit de schrik er in."

In deze video vertellen ooggetuigen van de schietpartij wat zij hebben gezien:

Ooggetuigen over schietpartij vlak voor fatale ongeluk met spookrijder op A16
1:47
Ooggetuigen over schietpartij vlak voor fatale ongeluk met spookrijder op A16

Die ravage zag ook de jonge moeder Sara, die vanaf Den Haag met haar kindje op weg was naar huis, in Antwerpen. Ze wist net op tijd te remmen op de A16, toen voor haar opeens de net gecrashte en zwaar beschadigde auto’s opdoemden.

"Mijn man reed voor me met een busje, vlak voor de afslag Breda-West. Ik kon dat bord bij die afslag al zien. En hij moest opeens uitwijken naar de berm."

Leven de inzittenden nog, vroeg de politie

Zelf moest ze met haar auto ook vol in de remmen. "Ik was zo in shock door wat ik zag. Ik heb gelijk de politie gebeld. Of we een ambulance nodig hadden, werd er gevraagd en of we wilden gaan kijken of de inzittenden nog leefden."

Vanuit de andere richting kwamen op dat moment echter al agenten aangerend, en zij begonnen met de hulpverlening. "We zijn echt zo verschrikkelijk geschrokken. We zijn gebleven tot de traumahelikoper kwam, en daarna naar huis gereden. De aanblik was echt schokkend. Heel erg."

Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.