Terug

Volg Hart van Nederland

Yeşilgöz prijst 'adequaat' optreden politie bij voetbalrellen

112

11 dec 2022, 11:02

Justitieminister Dilan Yeşilgöz vindt dat de politie en de ME zaterdagavond "snel en adequaat" hebben opgetreden tegen rellen die in sommige steden uitbraken na de WK-zege van Marokko op Portugal. Daardoor was de rust snel weer hersteld, aldus de bewindsvrouw.

Voor de relschoppers heeft Yeşilgöz opnieuw geen goed woord over. "Zo zonde dat een bijzondere zege, in ons land op deze manier totaal wordt verpest", twittert de minister. "Het is beschamend." Er zijn volgens de politie tientallen mensen aangehouden. "En er zullen er nog meer volgen", verzekert Yeşilgöz.

Door de zege op Portugal bereikte Marokko als eerste Afrikaanse ploeg ooit de halve finale van het WK voetbal. Daarin is titelverdediger Frankrijk woensdag de tegenstander. Er volgt daarna hoe dan ook nog een wedstrijd, de finale van volgende week zondag of de troostfinale die een dag eerder wordt gespeeld.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.