Terug

Volg Hart van Nederland

Woonboerderij in Silvolde in lichterlaaie, brandweer schaalt op naar zeer grote brand

112

4 dec 2022, 17:46

In het Gelderse dorp Silvolde stond zondagavond een woonboerderij in lichterlaaie. Dat meldt Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Een groot deel van de woning is volledig uitgebrand. De brand is inmiddels brandmeester, maar het nablussen zal nog enige tijd duren.

De brand aan de Geurinkstraat is vermoedelijk ontstaan door een schoorsteenbrand. Brandende delen van de schoorsteen zijn vervolgens in de woonkamer terecht gekomen, waardoor de brand zich snel uitbreidde. Vanwege de snelle uitbreiding heeft de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De veiligheidsregio adviseerde mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. De politie riep mensen op niet te komen kijken naar de brand, "zodat de brandweer haar werk kan doen."

Bewoners thuis

Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat aan Hart van Nederland weten dat de bewoners thuis waren op het moment dat de brand uitbrak. Ze bleven ongedeerd.

De woonboerderij bestaat uit twee woongedeeltes. De brandweer kon niet voorkomen dat een van de delen verloren ging. De brandweer zette alles op alles om te zorgen dat het tweede woongedeelte behouden zou blijven.

Team Brandonderzoek (TBO) is ter plaatse om te onderzoeken wat de exacte oorzaak was van de brand. Stichting Salvage is ter plaatse om de bewoners te ondersteunen in de verdere afhandeling.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.