Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere woningen ontruimd na flatbrand in Soest, hond door brandweer uit woning gehaald

112

25 dec 2022, 09:35

De brandweer in Soest is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.45 uur met meerdere eenheden uitgerukt om een uitslaande flatbrand aan het Veldeplantsoen te blussen. Bij aankomst was de bewoner van de brandende flat al buiten. De brandweer besloot de omringende woningen tijdelijk te ontruimen.

Alleen in de woning boven de flat waar de brand uitbrak had de brandweer iets langer nodig, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. De bewoner van het pand waar de brand uitbrak is door ambulancepersoneel onderzocht, vanwege rookinhalatie. Ook heeft de brandweer een hond uit de woning gehaald en overgedragen aan de dierenambulance.

Woningen vrijgegeven

De woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht zegt dat het nog onduidelijk is hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

De woningen zijn bijna allemaal, na metingen van de brandweer, vrij snel na de ontruiming weer vrijgegeven.

Beeld: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.