Terug

Volg Hart van Nederland

Wegpiraat racet met 180 km/u over de weg en ramt politieauto

Wegpiraat racet met 180 km/u over de weg en ramt politieauto

112

19 jan 2023, 13:56

Een automobilist maakte het in de nacht van woensdag op donderdag wel heel erg bont. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde die en ging hij er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk ramde hij een politieauto.

Dat schrijft de politie Noordoostpolder en Urk op Instagram. Agenten zien woensdagnacht tussen Creil en Espel (Flevoland) een Daihatsu rijden. Omdat de bestuurder slingerde, kregen de agenten het idee dat hij onder invloed was. Daarop gaven ze hem een stopteken, maar daar reageerde de bestuurder niet op. Ook toen de blauwe zwaailichten aan gingen, reed de automobilist door, waarna door agenten de achtervolging werd ingezet.

Politieauto geramd

De agenten kregen assistentie. Dat was nodig, want de snelheden liepen op tot wel 180 kilometer per uur. Onderweg pakte de bestuurder nog een stuk berm mee en liet hij een spoor van modder achter. Toen de auto na een drie kwartier durende achtervolging nog steeds niet was gestopt, besloten agenten om op Urk als blokkade een voertuig midden op de weg stil te zetten.

Maar ook dat hield de wegpiraat niet tegen. De wegpiraat ramde het dienstvoertuig en reed door. Omdat de schade meeviel, kon de achtervolging wederom worden ingezet. Ter hoogte van het Urkerbos zette de bestuurder zijn auto stil en rende weg.

Vuurwerk

Toen agenten dreigden met een taser, gaf de verdachte zich over. Hij werd direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is bloed van hem afgenomen, omdat hij mogelijk onder invloed was. In zijn auto had de politie daarnaast vuurwerk aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak.

Beeld: Politie Noordoostpolder / Urk

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.