Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Wegpiraat (16) scheurt met 140 km/h in gestolen auto door Amersfoort

112

29 dec 2022, 13:54

Een wilde achtervolging waarbij snelheden tot wel 140 kilometer per uur zijn bereikt, waarbij de verdachte ook nog eens in een gestolen auto zat. Dat tafereel vond afgelopen juni plaats in hartje Amersfoort. De politie heeft nu spectaculaire beelden én bijzondere details gedeeld.

De persoon achter het stuur van de auto die met het wel heel opvallende rijgedrag bezig was en daarmee opviel bij de politie, bleek nog maar 16 jaar oud. De piepjonge wegpiraat scheurde over de binnenwegen van de stad, politieauto's moesten zelf flink het gas intrappen om hem bij te houden.

Gestolen

Na een achtervolging zet de jongen de auto stil en stapt dan snel uit. Hij probeert nog te ontkomen, maar de eveneens uitgestapte agenten zetten de achtervolging opnieuw in. En met succes: ze weten hem in de kraag te vatten.

De auto bleek gestolen te zijn. Inmiddels is die weer teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt voor de diverse verkeersovertredingen en voor het bezit van een gestolen auto.

Beeld: Politie Landelijke Eenheid

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.