Terug

Volg Hart van Nederland

Wéér verwaarloosde dieren weggehaald bij hardleerse bewoners in Bergen

Wéér verwaarloosde dieren weggehaald bij hardleerse bewoners in Bergen

112

9 dec 2022, 20:31

In een woning in het Limburgse Bergen zijn voor de vierde keer in twee jaar tijd tientallen dieren weggehaald. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in samenwerking met politie de dieren in in bewaring genomen. Ze roepen het gemeentebestuur om meer te doen tegen de huiseigenaar.

Afgelopen maandag ging het om vier honden, dertien vogels, vijf kippen, bijna zeventig vissen en twee gerbils. De dieren zijn volgens de LID weggehaald omdat de bewoners niet goed voor ze kunnen zorgen. De honden zaten bij de laatste controle onder de vlooien en het aquarium van de vissen was vervuild.

Sancties

De LID meldt dat er de afgelopen jaren al een groot aantal dieren zijn weggehaald en dat de bewoners ondanks hoog oplopende bestuursrechtelijke sancties en een eerder proces-verbaal van de politie, dieren in huis zijn blijven nemen.

Politie en de LID kunnen geen andere maatregelen treffen om de situatie op het adres te verbeteren. Ze hebben de gemeente Bergen geïnformeerd over de bewoners en gevraagd om in te grijpen.

Beeld: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.