Terug

Volg Hart van Nederland

Weer sloeg Benno L. toe, ouders van eerdere slachtoffers woedend en in shock: 'Mijn bloed kookt!'

112

20 mrt 2024, 19:31

Tot verbijstering en afgrijzen van de tientallen ouders, waarvan hun kinderen zo'n 15 jaar geleden misbruikt zijn door zwembadleraar Benno L. uit Den Bosch, blijkt dat de inmiddels 74-jarige zedendelinquent opnieuw heeft toegeslagen. En wel in een dorp in Duitsland, op zo'n 50 kilometer van de Nederlandse grens, blijkt woensdag uit onderzoek van het journalistieke platform Vrije Vogels,

Opnieuw zijn hele jonge kinderen, onder wie kleintjes van 3 en 5 jaar, op gruwelijke wijze misbruikt. De stem van vader Johan uit Den Bosch trilt van woede tijdens het telefoongesprek met Hart van Nederland. "Ik dacht dat die man allang dood was. Mijn bloed kookt! Dit is echt het allerlaatste dat ik had verwacht!"

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Johan, maar ook andere tientallen ouders, beleven door het afschuwelijke nieuws de hele nachtmerrie van 15 jaar geleden weer opnieuw.

"Mijn dochter is inmiddels 22 jaar oud. Zij is getraumatiseerd voor het leven. Ik zal u een voorbeeld geven. Ze woont in een begeleid wonen-traject op zichzelf. Er werken daar alleen maar vrouwen en één man. Die man negeert ze. Zo diep zit alle ellende bij haar. Als ze een keer met de taxi moet en de chauffeur is een oudere man, dan stapt ze niet in. Zo dikwijls komt het trauma bij haar naar boven."

Ongelooflijk

Verbijsterd is Johan dat Benno L. in Duitsland opnieuw heeft kunnen toeslaan. "Ongelooflijk dat je dan onder de radar van justitie terecht komt en je gewoon je gang kunt gaan in een plaatsje op een paar minuten rijden van de Nederlandse grens."

Het Nederlandse OM heeft in 2015 de Duitse autoriteiten ingeseind dat Benno L. zich in het land wilde vestigen.

"Die man loopt veel te vroeg weer vrij rond. Destijds heb ik de rechter tijdens de zitting al uitgescholden, zo kwaad was ik. Zo onrechtvaardig vond ik de rechtspraak." Z'n stem trilt van woede: "Ik zat achter Benno in de rechtszaal en had een pen in m'n zak. Die had ik Benno eigenlijk toen door de strot moeten duwen. Had ik het maar gedaan."

Een andere moeder die Hart van Nederland heeft gesproken, omschrijft treffend: "Mijn ervaring is dat pedoseksuelen zoals Benno L. niet zijn te behandelen en te controleren. De slachtoffers en hun ouders zijn dubbel getroffen. De straffen voor de zedendelinquent zijn veel te laag terwijl de slachtoffers levenslang hebben. Mijn dochter worstelt daar nog iedere dag mee en ik ook..."

Gevangenis

Benno L. werd in 2011 veroordeeld voor het misbruiken van tientallen kleine kinderen in Nederland. Hij moest 6 jaar de cel in. In Aken zit hij inmiddels ook achter de tralies. Hij is veroordeeld door Justitie in Duitsland tot 9 jaar cel. L. heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan, maar het is niet duidelijk wanneer dat zal plaatsvinden.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.