Terug

Volg Hart van Nederland

Weduwe (90) op laffe wijze bestolen van aandenken aan overleden man

112

6 okt 2022, 14:34

Een hoogbejaarde vrouw (90) uit Ridderkerk is op laffe wijze beroofd van haar waardevolle spullen, waaronder een sieraad dat ze van haar overleden man had gehad. "Alles weg", vertelt een woedende wijkagent.

Maandag werd er via de intercom bij de vrouw aangebeld. Het slachtoffer kreeg te horen dat er een lekkage was in haar woning. Ze vertrouwde het niet en vroeg de man om zijn legitimatiebewijs. "Maar de man had een vlot praatje en was uiterst vriendelijk", aldus de politie. De vrouw liep op aangeven van de 'monteur' voorop naar de woonkamer, waarna hij zorgde dat de voordeur open bleef voor zijn handlanger.

Na tien minuten voelen aan de keukenkraan en wat leidingen had de zogenaamde monteur genoeg gezien. De vrouw zag toen pas de handlanger, waarna het duo de woning uit snelt. "Vlot liepen ze uit de woning met de sieraden op zak", aldus de agent.

Op dat moment had de vrouw nog niet door dat ze was bestolen. Dat gebeurde pas twee dagen later, toen de vrouw tijdens het aankleden haar sieraden wilde omdoen. Op dat moment ziet ze dat alles weg is. "Sieraden die ze gekregen had van haar inmiddels overleden man, sieraden die ze gekregen had voor verjaardagen en sieraden die ze zelf gekocht had met mooie herinneringen. Alleen wat zilveren sieraden lagen er nog in de ladekast van de slaapkamer", weet de wijkagent te vertellen.

Onderzoek

De agent kolkt van woede wanneer hij het verhaal aanhoort en heeft direct de aangifte opgenomen en een invullijst van vermiste goederen achtergelaten. Ook is de zoon van de vrouw ingeschakeld. De vrouw wilde aanvankelijk niet dat haar zoon werd gebeld, "omdat ze hem niet lastig wilde vallen omdat hij het zo druk heeft", vertelt de agent. "Uiteraard was de zoon blij met ons belletje en zou hij dezelfde middag zijn moeder helpen met het invullen van de goederenlijst."

De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en camerabeelden bekeken. Mensen die in de omgeving van Ridderkerk wonen en ongevraagd een monteur aan de deur krijgen, worden opgeroepen voorzichtig te zijn. Vraag bij twijfel altijd om een legitimatiebewijs en de naam van het bedrijf waar de monteur voor werkt. Doe niet open, maar bel eerst het desbetreffende bedrijf om te vragen of de monteur echt bij hen werkt of zorg dat er iemand anders in de woning aanwezig is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.