Terug

Volg Hart van Nederland

Watertaxi gekanteld na aanvaring bij Erasmusbrug in Rotterdam, alle opvarenden gered

112

21 juli 2022, 13:52

Bij de Erasmusbrug in Rotterdam heeft donderdagmiddag een botsing plaatsgevonden op de Nieuwe Maas. Daarbij is een watertaxi gekanteld en gezonken. Alle zes opvarenden zijn gered, meldt de veiligheidsregio. Het gaat om de kapitein en vijf passagiers.

Op webcambeelden die rondgaan op social media is te zien hoe de watertaxi in een schuine lijn onder de Erasmusbrug doorvaart en precies voor de boeg van de rechtdoor varende rondvaartboot van het rederij Spido terechtkomt. Het kleinere bootje wordt geramd en lijkt onder water te verdwijnen.

(Tekst gaat verder onder tweet)

De melding van het ongeluk kwam rond 13.20 uur binnen. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Zes mensen zijn uit het water gehaald en daarmee zijn alle opvarenden uit de watertaxi gered. Ze zijn allemaal ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend of er opvarenden gewond zijn geraakt.

Eerdere aanvaringen op Nieuwe Maas

Op de Nieuwe Maas gebeuren vaker aanvaringen. Zo kwam in augustus 2019 een 56-jarige vrouw uit België om het leven toen de sloep waarin zij zat werd geramd door een rubber speedboot. Ook elf andere opvarenden vielen in het water, een van hen raakte invalide. De schipper (49) die de aanvaring veroorzaakte werd veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur.

In mei 2018 botsten een watertaxi en een motorsloep op elkaar op de brede rivier die door de havenstad stroomt. Alle twaalf opvarenden van de sloep vielen toen in het water. Ze werden door omstanders en toegesnelde hulpdiensten uit het water gehaald. Drie mensen raakten gewond bij het incident, beide schippers kregen uiteindelijk een boete.

Ervaren kapitein

De kapitein van de watertaxi werkt al sinds 1993 bij het bedrijf. Het gaat om een erg ervaren kapitein, zo meldt Daan van der Have, een van de eigenaren van Watertaxi Rotterdam. Hij vindt het nog te vroeg om te speculeren over de schuldvraag. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeluk op de Nieuwe Maas.

Volgens Van der Have maken alle opvarenden van de watertaxi het goed. Het zestal is volgens hem door andere watertaxi's die in de buurt waren uit het water gehaald. Dat is ook te zien op beelden. Het gaat om de kapitein, vier volwassen passagiers en een kind. Uit voorzorg zijn ze naar het ziekenhuis gebracht. "De kapitein is erg geraakt door wat er gebeurd is", meldt de eigenaar.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: William van den Handel

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.