Terug

Volg Hart van Nederland

Waterleiding gesprongen in Heerlen, 'fontein' komt boven huizen uit

112

22 juli 2022, 14:03

Een heuse watershow en niet in de Efteling, maar 'gewoon' in de Peutzstraat in Heerlen. Daar is vrijdagochtend een leiding gesprongen, met een metershoge fontein tot gevolg. Het water spoot zelfs boven de huizen uit.

Het lek ontstond vrijdagochtend rond 10.45 uur in een leiding die achter een aantal woningen aan de Peutzstraat loopt. De druk was zo hoog opgelopen (8 bar) dat het water met grote kracht metershoog naar boven spoot. De straal kwam zelfs als een soort fontein boven de huizen uit.

Waterballet in straat

De brandweer kwam al na enkele minuten ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de straat binnen de kortste keren blank stond. Monteurs van Waterleidingmaatschappij Limburg hebben het lek inmiddels grotendeels gedicht. Het is nog onduidelijk hoe het lek precies heeft kunnen ontstaan.

Het waterballet heeft bij twee huizen schade veroorzaakt, meldt de veiligheidsregio op Twitter. Getroffen bewoners zijn druk in de weer met bezems en emmers om het overtollige water uit hun tuinen te vegen. De brandweer pompt ondertussen het water weg uit de Peutzstraat.

Hart van Nederland/ANP

Foto: Brandweer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.