Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaar vuurwerk ontploft in treincoupé, passagier raakt gewond

112

3 dec 2022, 13:58

In een trein bij station Schagen is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar vuurwerk ontploft. Daarbij is een 18-jarige man uit Schagen gewond geraakt aan zijn hand. Dat bevestigt de politie aan Hart van Nederland.

De trein stond op het moment van de knal stil op het station. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerder van de NS. Twee andere passagiers zijn nagekeken met gehoorklachten. De trein is uit dienst voor technisch onderzoek.

Harde knal

Volgens de woordvoerder van de NS was het een behoorlijk harde knal. "Dat kan niet goed zijn voor je oren", zegt hij tegen Hart van Nederland. De politie raadt mensen die in de trein zaten daarom ook aan om zich te melden bij de huisarts als ze klachten hebben.

De NS-woordvoerder heeft geen goed woord over voor de actie. "Dit is te idioot voor woorden. Hoe verzin je het om zwaar vuurwerk af te steken in een coupé." Hij zegt dat de NS overweegt aangifte te doen en dat daarover maandag een besluit wordt genomen. "Je brengt hiermee reizigers in gevaar. Bovendien heeft de trein schade opgelopen, moest hij worden schoongemaakt en was hij vanmorgen niet inzetbaar."

De politie doet op dit moment onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Er is nog niemand aangehouden. Volgens de woordvoerder wordt de rol van de 18-jarige bij het incident onderzocht.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: Michel van Bergen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.