Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw vervolgd voor betrokkenheid bij ernstig ongeval ex-minister Sander Dekker

112

16 aug 2022, 12:05

Het Openbaar Ministerie gaat de 42-jarige vrouw vervolgen die betrokken was bij het ernstige ongeluk van oud-minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) afgelopen juni. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van de lokale omroep WOS.

Dekker raakte zwaargewond na een val van zijn racefiets in het duingebied bij het Zuid-Hollandse Monster. Volgens ooggetuigen sloeg de oud-minister over de kop doordat de vrouw hem bij zijn arm pakte. Zij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel of mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Wanneer de verdachte voor de rechter moet verschijnen is nog niet duidelijk.

Vallen en opstaan

Dekker lag na het ongeluk wekenlang in het ziekenhuis. Een maand geleden schreef hij op Instagram: "De vijftien breuken groeien langzaam maar zeker weer aan elkaar." Hij gaf aan te hopen weer snel "de oude" te zijn. "En ja, dan ook weer op de fiets te stappen", schreef hij.

Het is niet voor het eerst dat Dekker een ongeluk heeft met zijn racefiets: tussen 2013 en 2016 viel hij meerdere keren hard van zijn fiets en liep verschillende botbreuken op. Zo kwam de wielrenner in 2013 hard ten val toen hij een hond ontweek en brak daarbij zijn sleutelbeen, elleboog, een rib en een pols.

De toenmalig staatssecretaris verscheen daarna met beide armen in een mitella en een rietje in zijn drinkglas in de Tweede Kamer. Twee jaar later brak hij op vakantie in Spanje zijn heup na een valpartij met de racefiets.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.