Terug

Volg Hart van Nederland

Oud-minister Sander Dekker weer thuis na fietsongeluk: 'Vallen en opstaan'

112

15 juli 2022, 20:19

Sander Dekker is weer thuis na de val van zijn racefiets begin vorige maand. Dat laat de oud-minister vrijdag weten op Instagram. "Na ruim vijf weken ziekenhuis en revalidatiecentrum weer naar huis. Wat mogen we trots zijn op onze geweldige zorg."

Dekker (47) werd dinsdagavond 7 juni zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een fietsongeluk in de duinen bij Monster. Hij sloeg met zijn racefiets over de kop nadat een wandelaarster hem bij zijn arm had gepakt. Vlak na het incident werd de 42-jarige vrouw opgepakt, maar ze werd na twee dagen weer vrijgelaten.

'Vijftien breuken groeien aan elkaar'

De vrouw wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel of een eenvoudige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg. In eerste instantie ging justitie uit van poging tot doodslag, maar die verdenking werd afgezwakt. De vrouw zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden voor het fietsongeluk.

Het slachtoffer lag ondertussen weken in het ziekenhuis en later in een revalidatiecentrum. De VVD'er - die tot januari minister voor Rechtsbescherming was - zegt nu dat het elke dag wat beter met hem gaat. "De vijftien breuken groeien langzaam maar zeker weer aan elkaar. En het hoofd vindt met wat rust ook steeds meer z'n draai", schrijft hij op Instagram.

Niet eerste valpartij van Dekker

"Vallen en opstaan", zegt de amateurwielrenner over zijn herstel. "Zo is het leven. Althans, in ieder geval dat van een fietser." Dat is Dekkers geval zeker waar: de oud-minister raakte vaker gewond bij het beoefenen van zijn sportieve hobby. Zo kwam hij in 2013 ten val toen hij een hond probeerde te ontwijken. Hij brak daarbij zijn sleutelbeen, elleboog, een rib en een pols.

De toenmalige staatssecretaris verscheen na zijn valpartij met beide armen in een mitella in de Tweede Kamer. Ook moest de bewindsman tijdens een Kamerdebat uit een rietje drinken. Twee jaar later viel Dekker tijdens een vakantie in Spanje met zijn racefiets en brak daarbij een heup.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.