Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw uit Doetinchem opgepakt om dood baby Sem Vijverberg

112

7 sep 2022, 13:37

In de zaak rond de in 2006 dood gevonden baby Sem Vijverberg heeft de politie een vrouw uit Doetinchem aangehouden. Het gaat vermoedelijk om de moeder van de baby. Een DNA-onderzoek moet hier uitsluitsel over geven. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het pasgeboren kindje, meldt de politie.

De politie kreeg, na een grote mediacampagne vorig jaar, ongeveer tachtig tips binnen. Uiteindelijk heeft één van deze tips ertoe geleid dat de vrouw in beeld kwam, legt de politie uit. Verdere informatie over de zaak wordt nu nog niet gedeeld. Zo wordt niet gemeld welke dag de vrouw precies is opgepakt en wordt haar leeftijd ook niet genoemd.

Gevonden in het riet

Spelende kinderen vonden in januari 2006 het lichaampje van de baby in een rietkraag van de Kapperskolk in Doetinchem. Alma van Ditzhuyzen, de moeder van de drie kinderen, laat aan Hart van Nederland weten dat het nieuws zo'n grote impact heeft op het hele gezin dat ze er liever niet over wil praten. Vier van het gezin van vijf hadden of hebben (nog steeds) psychische hulp. De moeder hoopt dat er nu een einde komt aan deze tragedie.

Uit onderzoek bleek dat het jongetje in 2006 door geweld om het leven is gebracht en is achtergelaten. Een van de kinderen die de baby had gevonden vond Sem een leuke naam. De achternaam Vijverberg is een verwijzing naar het stadion van voetbalclub De Graafschap.

Het jongetje werd uiteindelijk op 9 februari 2006 begraven in het bijzijn van de burgemeester, de politie, de betrokken families die Sem in het water hebben gevonden en buurtbewoners. "De zaak heeft altijd een grote impact gehad in Doetinchem en daarbuiten", zegt de politie. "De komende tijd doet het coldcaseteam Oost-Nederland verder onderzoek op zoek naar antwoorden die zestien jaar lang onbekend zijn gebleven."

Nog een baby te vondeling gelegd

Vorig jaar werd gemeld dat de moeder van Sem mogelijk een baby te vondeling heeft gelegd op vrijwel dezelfde plek. Deze pasgeboren jongen werd in 1992 levend gevonden. "Het kan zijn dat de moeder van deze baby ook de ouder van Sem is. Het is een scenario dat we onderzoeken", zei teamleider Ferdinand Schellinkhout van het coldcaseteam van de politie destijds. Een woordvoerder van de politie zegt woensdag dat nu blijkt dat er geen link is gevonden met deze vondeling. "Er is geen familieband."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.